Frank Deiman

Frank Deiman
Frank Deiman studeerde piano, koor- en orkestdirectie aan het ArtEZ-conservatorium in Enschede. Hij geeft er nu les, evenals aan het conservatorium in Zwolle.

Frank was dirigent van vele koren, waaronder het kamerkoor Ex Arte, het koor van het 4 Mei Projekt in Groningen en het Toonkunstkoor Euterpe in Deventer. Hij leidt de Bachbeweging Twente dat de cantates van Bach in diverse kerken opvoert. Sinds april 2015 is Frank Deiman dirigent van kamerkoor Pur Sang in Oldenzaal.

 

 

Als pianist speelt hij regelmatig bij kleinkunst-voorstellingen, zoals met het kwartet Pret a Partir.

 

 

Hij schrijft muziek voor diverse samenstellingen; vaak voor koor, maar voornamelijk voor muziektheater, o.a. het Twents Paradijs (over de ondergang van de Twentse textiel) en de volksmusical De Pathmosprinses. Op tekst van Willem Wilmink en muziek van Frank Deiman voerde de Toonarbeidersbond Twente, een klein professioneel gezelschap, deze voorstelling veelvuldig op.In het Saxion Operafestival 2000 en 2001 leidde hij de Nederlandstalige familievoorstelling Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hiervoor bewerkte hij de muziek van Rossini voor solisten, kinderkoor en een klein ensemble.Samen met Willem Wilmink schreef hij de familie-opera Meralda. In het Vestzaktheater in Enschede werkte hij als muzikaal leider in de musical Anatevka en met het gezelschap Oogst Muziektheatermakers voerde hij het stuk Oude Roerink uit. In 2010 zette Frank Deiman de stadsopera Maak op. In dit community-project over de vuurwerkramp schreven de burgers van Enschede mee aan een opera, op zoek naar een collectieve herinnering. In 2012/2013 schreef hij nieuwe muziek voor Alice in Wonderland, en voerde dit met studenten uit in het openluchttheater op de Universiteit Twente.

Tegenwoordig is hij mede-vennoot van de Muziekwerkplaats Deiman & Gerritsen, van waaruit diverse muzikale producties hun weg vinden.

 

 

Diet Gerritsen

Diet Gerritsen

Diet Gerritsen is een klassiek afgestudeerde sopraan. Ze ronde haar opleiding Bachelor en Master solozang af aan het Conservatorium in Enschede.

Ze is als solist werkzaam in het klassieke vakgebied en ze is regelmatig te horen in Cantates en in Oratoria. Als zingende actrice, of een acterende zangeres, werkt ze mee aan muziektheater producties.

Bij de Bachbeweging Twente is ze vaste sopraan solist.Deze groep van professionele en semi-professionele muzikanten en zangers heeft als doelstelling om in Twente de Cantatedienst weer nieuw leven in te blazen.

 

 

Diet is een dirigent die weet hoe ze een koor moet laten zingen.Wekelijks wordt er gewerkt aan zangtechniek, stemvorming en aan repertoire in allerlei talen. De muziek is afkomstig uit de landen van herkomst van de multiculturele koorleden zelf.

De formule waarbij de zangers (en dirigent) ook van elkaar leren is uniek en maakt dat het koor een bijzondere plaats inneemt in de Enschedese muziekwereld. Intervocaal bestaat inmiddels tien jaar en is uitgegroeid tot een koor van 50 zangers waarvan eenderde afkomstig is uit een andere cultuur.

Momenteel zijn er 15 verschillende culturen in het koor vertegenwoordigd. Ze hebben de Nederlandse nationaliteit, maar hun culturele achtergrond is zeer divers. Armenië, Brazilië, Bulgarije, Curacao, Duitsland, Griekenland, Indonesië Peru, Polen, Sierra Leone, Rusland, Spanje, Turkije en natuurlijk Nederland.

 

 

Diet Gerritsen is bij het grote publiek vooral bekend van haar rol in het Twentse regio drama 'Van Jonge Leu en Oale Groond'.Ze speelt de rol van Fenna Wildspieker. Fenna neemt na de dood van haar vader het werk op de boerderij over. In het eerste seizoen bloeit een relatie op tussen haar en een ander karakter uit de serie Gait Olde Weernink, gespeeld door de cabaretier Herman Finkers. Na vier seizoenen is de serie gestopt. De herhalingen van de uitzendingen zijn nog steeds op verschillende zenders te zien.

Oogst Muziektheater productie: 'Olde Roerink' met Laurens te Den, Diet Gerritsen Frank Deiman en Tessa Zoutendijk.

Wert der Grenze.

Grenswerte: een kort Duits Nederlands film project van Jort Bonne en Kay Niggeman Vertoond in Müinster en in Enschede.

Gastrolletjes in: 2013/14 Ramses, Danni Lowinsky, Jeuk.

2015 Eenmalig optreden in 'Goeden avond dames en heren' en in de nieuwe politie serie 'Noord- Zuid'.